• Agenda

Modulaire cursus orthopedie

Algemene informatie
Vanwege de grote belangstelling en de enthousiaste reacties van de cursisten in 2011, 2012, 2013, 2014 en wederom in 2015 wordt deze cursus nu voor de zevende maal georganiseerd. Deze uitdagende cursus is opgebouwd uit meerdere korte theoretisch blokken die direct gevolgd worden door de uitvoering in de praktijk. Onder de intensieve begeleiding van Dr. Lars Theyse en Dr. Henry L’Eplattenier voert u in groepen van twee cursisten per kadaver verschillende procedures uit. Iedere de dag eindigt met een ‘challenge’ die u geacht wordt zelfstandig uit te voeren.
De onderwerpen die aan bod komen zijn wat de voorpoot betreft onder andere: OCD en de craniale en caudale benadering van de schouder; de laterale en mediale benadering van de humerus inclusief de laterale condylaire en intercondylaire fracturen en de intramedulaire pin (IM); elleboog dysplasie, de laterale en mediale benadering van de elleboog en ulnectomy; ulna en radius facturen inclusief externe fixatie (ESF) radius type III; hyperextensie carpus; fractuur van de metacarpus & IM pinnen. De procedures aan de achterpoot zijn onder andere: de craniolaterale benadering van de heup, heupluxatie en osteotomy van een femurkop; laterale benadering van femur inclusief IM en cross pinnen; mediale benadering van de tibia en IM pinnen; tijdelijke gewrichtstabilisatie door middel van externe fixatie; laterale benadering van de tarsus en extra capsulaire hechtingen en tenslotte patella luxatie reparatie: trochleoplasty en TT transpositie.

Docenten
Prof.dr. Lars Theyse & Dr. Henry L’Eplattenier

Prof. dr. Lars Theyse, dipl. EVCS, was van 1990-2015 werkzaam op de het  Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren met als aandacht veld de Orthopedie-Neurochirurgie-Orale & Craniofaciale chirurgie. Zijn promotieonderzoek betrof "Clinical and Experimental Studies of Osteogenesis in Dogs". Sinds maart 2015 is hij Professor in Small Animal Orthopaedics aan het Royal Veterinary College, University of London. Zijn specifieke interesse betreft de regeneratie van bot en kraakbeen en de stimulatie van het herstel van gewrichtsfunctie.
http://www.rvc.ac.uk/small-animal-referrals/orthopaedic

Dr. Henry L'Eplattenier,  Dr. Med. Vet, PhD, Dipl ECVS, MRCVS, ECVS en RCVS Recognised Specialist in Small Animal Surgery is werkzaam bij VRCC referrals in Essex, Engeland.
http://www.vrcc.co.uk/team.htm

Doelgroep
De gezelschapsdierenarts die wil starten met het uitvoeren van orthopedische operaties. Deze unieke cursus is ook voldoende uitdagend voor de gezelschapsdierenarts die hier al enige ervaring in heeft. Niveau II.

Data
De modulaire cursus bestaat uit twee modulen van ieder 2 aaneensluitende dagen. Module I op dinsdag 6 en woensdag 7 oktober 2015 en module II op dinsdag 1 en woensdag  2 december 2015.

Programma
Ontvangst : 11.00 uur
Aanvang cursus: 11.30 uur
Einde cursus: 18.30 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren, ingang Münsterlaan te Utrecht.

Accreditatie
De modulaire PEGD cursus orthopedie zal worden aangemeld bij het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen (KD)  voor  aanvraag voor accreditatie nascholingspunten. 

Tarieven
Kosten: € 1950,- excl. BTW** voor de gehele cursus bestaande uit vier dagen inclusief alle materialen en kadavers, hand-out en catering.  Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10 excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

** Deze cursus is persoonsgebonden, UITSLUITEND de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen aan alle modulen. Indien u bij één of meerdere modulen niet aanwezig kunt zijn, is het niet mogelijk om een collega in uw plaats te laten deelnemen. Na inschrijven is annuleren niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed ( zie hiervoor: www.pegd.nl).

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Inschrijven doe je hier.