Algemene informatie
Gedurende vier dagen gaat u zich onder intensieve en enthousiaste begeleiding van dr. Gert ter Haar en dr. Henry L’Eplattenier verder bekwamen in de reconstructieve chirurgie. Iedere dag is opgebouwd uit korte theoretische lezingen die meteen worden opgevolgd door het oefenen van de ingreep in de praktijk. Per team van twee cursisten beschikt u over een kadaver en het benodigde instrumentarium. Aan het einde van iedere dag krijgt u een praktische ‘challenge’ voorgelegd die u binnen de gestelde tijd moet oplossen.
Module I
Tijdens de eerste module komen de mammatumoren en de reconstructieve chirurgie deel I aan bod. Behandeld worden onder andere de nodulectomie en unilaterale mastectomy gevolgd door een lezingen en practicum over huidflappen. Op de tweede dag worden de huidtumoren besproken gevolgd door een oefening in het sluiten van moeilijke wonden door middel van locale flaps zoals de Y & Z flap en de A. epigastrica axiale caudalis flap.
Module II
De tweede module betreft de wondbehandeling en de reconstructieve chirurgie deel II. Aan bod komen onder andere chronische poot, elleboog en hals wonden en de sluiting door middel van de teenflap, de thoracodorsale flap, de omocervicale flap en de omgekeerde saphenous flap. Tevens worden mesh grafts besproken en geoefend. In deze module worden ook reconstructies van deelnemers besproken.
Docenten
Dr. Gert ter Haar & Dr. Henry L’Eplattenier
Dr. Gert ter Haar, dipl. ECVS, werkzaam bij Royal Veterinary College, London. http://www.rvc.ac.uk/Staff/gterhaar.cfm
Dr. Henry L'Eplattenier, dipl. ECVS, MRCVS, ECVS en RCVS.
Recognised Specialist in Small Animal Surgery en werkzaam bij VRCC referrals in Essex, Engeland. http://www.vrcc.co.uk/team.htm
Doelgroep
Heeft u weinig ervaring , dan letten we speciaal op het verkrijgen van de skills om goed te opereren. Heeft u veel ervaring, dan letten we op de manier waarop u opereert en geven we handvatten om uw ervaring optimaal te benutten. Niveau I-III.
Cursusdata
Donderdag 8 & vrijdag 9 december 2016 en maandag 9 & dinsdag 10 januari 2017.
Programma
Ontvangst: 11.00 uur*
Aanvang: 11.30 uur
Einde: 18.30 uur
*M.u.v. 8 december, deze module zal om 10.30 uur van start gaan.
Het volledige programma kunt u hier downloaden.
Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.