• Nieuws

Waarom lid worden van SAVAB in 2015?

Waarom lid worden van SAVAB-Flanders in 2015?

 

December en januari zijn traditioneel de maanden waar dierenartsen worden aangespoord om lid te worden of hun lidmaatschap te vernieuwen. Een lange lijst van verenigingen komen aankloppen: Unizo, FVIB, diverse “societies”, werkgroepen, hobbyverenigingen, sportclubs, user groups, beroepsverenigingen uit binnen- en buitenland, abonnementen op vaktijdschriften enzovoort. Af en toe zijn we zelfs verrast van het feit dat we ergens lid blijken te zijn.

We nemen dan hopelijk wat tijd om na te gaan waar we in 2015 eigenlijk onze tijd nog kunnen insteken, maar vooral in wie we willen en kunnen investeren, en of de investering wel zin heeft.

Misschien is een zinvolle insteek wel: enkel lid blijven van initiatieven of verenigingen die een heldere boodschap brengen, waar je achter kan staan, waaraan je iets hebt, die betaalbaar zijn, en vooral waarin je gelooft. Hopelijk is SAVAB-Flanders erin geslaagd om de voorbije jaren te voldoen aan toch minstens enkele van bovenvermelde voorwaarden.

 

Door middel van onze nieuwsbrief, onze nieuwsflash en onze website geeft SAVAB-Flanders precies weer wie ze is, waar ze voor staat en wat haar bestuurders doen: 14 bestuurders, met ieder hun eigen ervaring en kennis, die de SAVAB-Flanders leden met raad en daad bijstaan in het uitoefenen van hun beroep.

 

Omdat ik als voorzitter bijzonder fier ben op wat SAVAB-Flanders bereikt heeft, en om gebruik te maken van deze brief om alle bestuurders te danken voor hun inzet in het afgelopen jaar, toch een lijstje van wat we voor jullie kunnen betekenen.

 

Hoe wij jullie willen helpen…

 

  • SAVAB-Flanders organiseert niet alleen bijscholingen, ze informeert over bestaande bijscholingen in binnen- en buitenland en zorgt voor de nodige korting!

  • Ondersteuning van werkgroepen, waarvan sommige deel uitmaken van SAVAB-Flanders: wie bij een werkgroep hoort én lid is van SAVAB-Flanders, zorgt ervoor dat de werkgroep telkens 25 euro aan extra werkingsmiddelen krijgt. En dat zonder enige tegenprestatie.

  • Je krijgt een gratis toegang tot Vetstream Canis, Felis en Lapis, de erg snelle en efficiënte informatiebron over zowat elke diergeneeskundige discipline. Waarde? Minstens 300 euro!

  • Door gesprekspartner te zijn in dossiers die van groot belang zijn voor ons beroep, onze klanten, maar ook onze patiënten: discreet, doortastend, overtuigend en met resultaat.

  • Verzekeringen: wie lid is van SAVAB-Flanders kan ook deel uitmaken van onze groepspolissen. Dezelfde verzekeringen kan je natuurlijk ook individueel afsluiten, maar als SAVAB-Flanders lid heb je een mooie korting. En ben je pas afgestudeerd, dan is het voordeel nog veel groter.

  • Een toegankelijke website met een overzichtelijke navigatie, continue up-to-date informatiestroom, een aparte website voor ons congres, en het online bestellen en betalen van ons praktijkondersteunend materiaal. Zoek je een collega of heb je materiaal te koop? Je zoekertjes worden onbeperkt én gratis geplaatst op de website.

  • Maandelijkse nieuwsbrieven, regelmatige nieuwsflashes en de Facebook-pagina, met interessante evenementen en feiten. Geen ballast of overmatige publiciteit.

 

Hoe jij ons kan helpen…

  • Door lid te worden: wij hopen dat je voor onze argumenten valt en enthousiast lid wordt van SAVAB-Flanders. Surf meteen naar www.savab.be om je online lid te maken.

  • Door zelf je steentje bij te dragen om mee aan het roer te staan van SAVAB-Flanders: stel je kandidaat als bestuurslid! Je kan dan echt ondervinden wat we bedoelen met professionele verbondenheid, gezelligheid en respect.

Tot slot: geen prijsstijging in onze lidmaatschapsbijdrage. Met andere woorden, je betaalt exact hetzelfde bedrag als in 2014.

Geniet alvast van een ontspannen eindejaarperiode. Het SAVAB-Flanders bestuur wenst je aansluitend een spetterend 2015 toe!

Bob Proesmans,

Voorzitter SAVAB-Flanders